Publicador de continguts

Frank Gerritz · Then and There


Imagen_/documents/39170/14879713/Gerritz_H20_Then+and+There_Detail.jpg/38ae93ec-a39b-86cf-b79e-a8809f102d3b?t=1715337885895

Frank Gerritz és un artista alemany de rellevància internacional l'obra del qual és present a destacats museus i importants col·leccions privades, però sens dubte el que caracteritza l'artista d'Hamburg és l'altíssima qualitat de la seva obra. L'ús predominant del negre, la línia, els cubs i l'angle recte amb la falta de tot ornament es compensen amb l'exquisidesa del material, la pulcritud de l'acabat i la precisió de la seva execució. Tot això emparat per un cert misticisme formal i una aura espiritual que persegueix la distinció mitjançant la bellesa de l'auster, l'allunyament de l'estridència, la puresa del senzill, la neutralitat de l'aparentment no sofisticat i el rebuig del comú.

El treball de Gerritz transmet una infinitud còsmica i una serenitat d'ànim molt pròximes al transcendentalisme.

Es tracta d'una obra que no amenaça amb el caos i amb una grandesa que pot sentir-se en la contemplació. L'elegant sobrietat pictòrica de les seves escultures de paret i el ritme de les seves sèries aconsegueix la més pura manifestació de serena harmonia, i plenitud.

Aquesta senzillesa conceptual i el fet de romandre ancorat en una noció purament ideal de bellesa i harmonia són propis d'èpoques en què se cerca refugi en el coneixement d'alguns valors estables, sòlids i eterns enfront de l'efímer, el corpori, l'evanescent, el fungible, o el relatiu i líquid de què parla Zygmunt Bauman, i que inunda el nostre temps.

Per això, l'exposició de Frank Gerritz és gratament oportuna per a experimentar la fenomenologia de la percepció, requereix contemplació i convida a la reflexió, tot això, sens dubte, enormement convenient en temps de grans incerteses.

Text del comissari Luis Juan de Sentmenat García-Ruiz

 


 

Duració:

Des del 20 de juny de 2024fins el 8 de setembre de 2024

Dies: Dimarts, Dimecres, Dijous, Divendres, Dissabte, Diumenge
Localitat: Palma
Lloc de celebració:

Planta Noble / Casal Solleric

Preu: Gratuït

Data darrera modificació: 28 de maig de 2024